Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Groeiend aantal distributiecentra

Grote overspanningen zorgen voor een vrij indeelbare ruimte.

Het aantal distributiecentra in ons land groeit hard. Er wordt inmiddels tweemaal zoveel vierkante meter aan ‘warehousing’ in ons land ontwikkeld dan vijf jaar geleden. De distributiecentra worden ook groter en hoger.

Prefab betonnen TT-platen blijken prima te passen binnen deze ontwikkeling. Ze koppelen een relatief laag eigen gewicht aan een grote sterkte.

Een voorbeeld van deze functionele toepassing betreft het nieuwe distributiecentrum voor de Nieuw-Zeelandse logistieke dienstverlener Mainfreight aan de A2 bij Zaltbommel. Het distributiecentrum wordt volgens het BREEAM Very Good certificering gebouwd door Aannemingsbedrijf Wouters Schijndel en krijgt een oppervlakte van liefst 52.000 m2. De gedeeltelijke tussenverdieping bevindt zich aan beide zijden van het warehouse, boven de laaddocks.

Gezien de grote belasting van deze vloeren (800 kg/m2 variabele belasting), is hier gekozen voor TT-platen van Haitsma Beton. Groot voordeel van dit type prefab betonelementen is dat ze grote overspanningen mogelijk maken, hierdoor zijn veel minder kolommen nodig. Hierdoor ontstaat een grote vrij indeelbare ruimte, hetgeen in een distributiecentrum heel belangrijk is.

Bron: Haitsma Beton. Foto: Lisette van de Pavoordt Fotografie. 

Wilt u de beurs PREFAB bezoeken? Reserveer dan hier uw gratis toegangskaart.

 

 

Ga terug