Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Eyecatcher op Oxford Street

Eyecatcher op Oxford Street

Een fraai lijnenspel voor Selfridges, het grote en luxueuze warenhuis midden op Oxford Street in Londen met z’n toonaangevende winkels en wereldklasse restaurants.

Naar een ontwerp van David Chipperfield Architects is met gepolijste zwarte betonelementen van de Nederlandse betonfabrikant Byldis een nieuwe ingang geaccentueerd.

Chique gepolijst beton als entree van het warenhuis Selfridges.

De betonelementen zijn gebruikt als omkleding van de staalconstructie. Daarnaast zijn witmarmer gestraalde vloerplaten toegepast. Het ontwerp vroeg om een perfecte afstemming van gebruikte materialen, die constructief en esthetisch nauw met elkaar verbonden zijn. Zo gaat het bij de toepassing van de prefab betonelementen om holle maar massief ogende kolommen van 6 meter hoog in combinatie met een 15 meter lange balk die ogenschijnlijk met speels gemak de witte betonnen getoogde vloer draagt. Extra complex was dat de zijdes van de kolommen niet haaks op elkaar staan. Op de balk rust een zwaar ogende betonnen afdekker.

Alle kolommen, lateien en afdekkers zijn uitgevoerd in chique gepolijst zwarte beton met geel goud/bruine en zeer grove zwarte toeslagmaterialen. Deze toepassing van prefab beton heeft een prachtige entree van Selfridges opgeleverd. Een eyecatcher in Oxford Street.

Ga terug