Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposanten belonen eerste editie van PREFAB met een 8

De eerste editie van PREFAB

Vakbeurs PREFAB kende afgelopen week een succesvolle eerste editie. De beurs, die zich volledig richt op industrieel en modulair bouwen en renoveren, trok geheel op eigen kracht 2.343 professionals naar de Brabanthallen, waar op dat moment ook onder meer zusterbeurs Vakbeurs Energie plaatsvond.

PREFAB wist een zeer gericht publiek naar de Brabanthallen te trekken, dat voor 57% bestond uit beslissingsbevoegden.  46% van de aanwezigen gaf daarbij aan concrete investeringsplannen te hebben. Exposanten beoordeelden het evenement met een in de beurswereld niet vaak geziene 8.

Architectuur, bouw- en vastgoedsector
Het overgrote deel van de aanwezigen op PREFAB is, zo bleek uit onderzoek door organisator 54events, werkzaam in de architectuur of de bouw- of vastgoedsector. Uit de cijfers bleek verder onder meer dat de helft van de aanwezigen op de beurs één of meer vervolgafspraken heeft gemaakt.

Synergie met zusterbeurzen
Dat er voor deze groep ook meerwaarde te vinden was op de aanpalende beurzen blijkt duidelijk uit de bezoekersevaluatie. Bijna 73% van hen geeft aan Vakbeurs Energie te hebben bezocht en een kleine 50% gaf te kennen ook Zero Emission | Ecomobiel te hebben aangedaan om zich op de hoogte te stellen van de mogelijkheden op het gebied van duurzame (bouw)logistiek. Vice versa geeft ruim 30% van de professionals die zich inschreven voor Vakbeurs Energie aan 1 of meerdere stands op PREFAB te hebben bezocht.

Een geheel eigen publiek
Jan Willem Sloof, Group CEO van renovatiereus Renolution: “De combinatie werkt uitstekend. In elke sector wordt gerenoveerd, dus wij spreken iedereen graag. Toch trekt PREFAB een geheel eigen publiek. Voor de bouw- en renovatiesector komt dit initiatief op het juiste moment, want de toekomst is industrieel.“

Aansluiting op pijlers
De 3 hoofdpijlers van PREFAB bleken goed aan sluiten bij de interesses van de aanwezigen: 35% van de aanwezigen gaf aan primair interesse te hebben in ontwerp en engineering en 44% zei primair te komen voor componenten en productietechnieken. Bij 11% van hen is dat logistiek en assemblage.

Inzichten en contacten
Tom van der Heijden, Senior Accountmanager bij gevelbouwer Blitta: “Dit was de eerste beurs in ons 145-jarige bestaan, maar aannemers, beleggers, vastgoedmensen en architecten: ze wisten ons allemaal te vinden. Onze deelname leverde verrassende inzichten op en onverwachte nieuwe contacten.”

Circulariteit, flexibel wonen en digitalisering
In de theaters ging het vooral over thematieken als circulariteit, flexibel wonen en digitalisering. Naast de geprogrammeerde onderwerpen was er ook veel aandacht voor de aanbevelingen van het Adviescollege Stikstofproblematiek, waarin staat beschreven dat modulair bouwen en renoveren een van de oplossingen is.

Off-site groeit gewoon door
Sander Braam, van 54events: “De aandacht voor off-site bouwen en renoveren is doorgedrongen tot in de haarvaten van de bouw- en installatiesector. Op PREFAB worden de oplossingen getoond, zowel in componenten, modules als installatie. Het succes laat zien dat off-site alleen maar verder zal groeien.”

Prefab Efficiency Award
In het Openingsdebat (o.l.v. Marjet Rutten) tussen Margriet Drijver en Pieter Litjens kwam de innovatiekracht van de sector meermaals ter sprake, alsmede bij de uitreiking van de Prefab Efficiency Award 2019, waarbij Sustainer Homes tot winnaar werd gekroond. Andere genomineerden waren RC Panels en FLETTS.

PREFAB 2020 vindt plaats van dinsdag 6 tot en met donderdag 8 oktober - tijdens de Nationale Energieweek in de Brabanthallen in Den Bosch. Wederom gelijktijdig met Vakbeurs Energie, Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power.

Ga terug