Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Vandersanden

Het keramische gevelsysteem Signa biedt de architect alle vrijheid om een eigen baksteenpatroon te creëren.

Het hart van veel architecten gaat sneller kloppen als ze zien dat ze met het Signa keramische gevelsysteem de volledige vrijheid hebben om hun visuele verhaal te vertellen. Victor Albers, adviseur gevelsystemen: “Miljoenen baksteenpatronen zijn denkbaar op basis van variaties in reliëf, kleur, formaat en metselverbanden. Uw ontwerp krijgt zo een heel eigen ‘Signa-tuur’.”

Niet alleen architecten tonen zich enthousiast over de mogelijkheden om hun eigen baksteencompositie te creëren, ook opdrachtgevers en aannemers tonen veel interesse voor deze moderne prefab variant van het vertrouwde metselwerk. “De opdrachtgever krijgt een onderscheidend gebouw qua uitstraling, met een onderhoudsvriendelijke, duurzame gevel. De aannemer kan aan de slag met een snel en eenvoudig te monteren gevelsysteem met vormvaste materialen en maatwerk isolatiepakket.”

Victor Albers ervaart dat het innovatieve Signa keramische gevelsysteem met ‘baksteen-look & feel’ van Vandersanden bij verschillende partijen in de bouwsector aanslaat. “We zagen dat recent bij onze deelname aan de beurs Building Holland, waar bezoekers onder de indruk waren van de ongekende architectonische mogelijkheden. Ontwerpers en opdrachtgevers zien direct dat intrigerende gevelbeeld voor zich. Soms zeer expressief en van verre nadrukkelijk zichtbaar, soms juist heel verfijnd waarbij je pas bij benadering van het gebouw de detaillering gaat zien. Die mix aan beleving kan overigens ook binnen één gevel. De uiteenlopende mogelijkheden maken Signa zo intrigerend. We willen dit intrigerende verhaal ook vertellen op de vakbeurs PREFAB van 8 t/m 10 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. Daar kunt u de mogelijkheden van Signa ontdekken.”

Tegelijkertijd zal daar ook aandacht zijn voor E-Board, een gecertificeerde totaaloplossing voor de renovatie, transformatie en nieuwbouw van gevels. Het duurzame en beproefde systeem bestaat uit een combinatie van EPS-HR200 isolatiepanelen, bevestigingsmaterialen en keramische steenstrippen. De E-Board® isolatie kan rechtstreeks worden aangebracht op het binnenblad of het prefab element. Hierdoor komt de spouw te vervallen, wordt de buitenmuur slanker en wint de gebruiker aanmerkelijk aan vloeroppervlak.

De adviseur gevelsystemen legt uit: “Signa en E-Board zijn twee van onze nieuwste innovatieve gevelsystemen. Ze staan allebei voor ’rijk en slim bouwen’,  om het zo te zeggen. Rijkdom voor de architect die alle kanten op kan met de vormgeving en slim bouwen voor de aannemer, omdat sprake is van kant-en-klare systemen die simpel te monteren zijn. Ze zijn ook nog eens toekomstgericht, omdat deze prefab oplossingen na de gebruiksfase gedemonteerd kunnen worden en herbruikbaar zijn. Een extra voordeel dat bij de investering een rol kan spelen.”

 

De industriële aanpak die Vandersanden met beide systemen voorstaat, slaat een brug tussen de Nederlandse consument die verknocht is aan fraai en duurzaam metselwerk en de bouwwereld die alle zeilen moet bijzetten om de uitvoering van traditioneel metselwerk te blijven garanderen, nu goede metselaars steeds moeilijker te vinden zijn. Albers: “Bij Signa praat je over fabrieksmatig geproduceerde panelen waarop hoogwaardige Vandersanden steenstrippen zijn verlijmd. De rockpanel ondergrond bestaat uit samengeperste gestolde basaltdraden, wat de panelen weervast en vormvast maakt. Voor de steenstrippen kunt u elke baksteen uit ons gamma inzetten.”

Bij E-Board is eveneens sprake van kant-en-klare systemen uit de fabriek, zodat geen metselaars op de bouwplaats nodig zijn. Op het isolatiepakket (EPS-HR200-panelen) zijn eveneens keramische steenstippen verlijmd. Daardoor ontstaat een lichtgewicht isolatie/gevelsysteem dat normaliter geen verzwaring van de constructie vergt en rechtstreeks op bijna elke ondergrond kan worden aangebracht, zonder folies of spouw. Albers: “De constructie is sterk isolerend, waterdicht en dampdoorlatend. Er ontstaat geen condensatiepunt in de constructie. De isolatiewaarde overstijgt de regelgeving voor nieuwbouw (BENG en NoM). E-Board is ook perfect te integreren in de moderne industriële bouw. Het systeem leent zich uitstekend voor assemblage in de element-, unit- en cascoproductielocaties.”

Victor Albers verwijst naar de uitgebreide documentatie die voor beide prefab gevelsystemen beschikbaar is. “En we nodigen u natuurlijk graag uit voor een bezoek aan de vakbeurs PREFAB in oktober, want daar kunnen wij u overtuigen van de ongekende mogelijkheden. Hoewel… overtuigen is eigenlijk niet aan de orde, want de systemen vertellen zelf hun succesverhaal."

Ga terug