Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

“Broodnodige zetje in rug van ondernemers”

Start initiatief Versnellingshuis Nederland circulair

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Hiervoor slaan de overheid en het bedrijfsleven de handen ineen in het Versnellingshuis Nederland circulair! Dit initiatief moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Dit nieuwe huis is een loket waar circulaire ondernemers, financiers en de overheid om tafel kunnen zitten om samen circulaire projecten te realiseren. Het nieuwe Versnellingshuis is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNO-NCW, MVO Nederland, MKB-Nederland, RVO en Nederland circulair!

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) over dit initiatief: "Bijzonder slimme circulaire ideeën breken niet door vanwege bijvoorbeeld gebrek aan financiering, knellende wetgeving of doordat samenwerking nodig is met heel veel verschillende spelers. Omdat de problemen divers zijn, komen de oplossingen ook uit verschillende hoeken. Deze samenwerking zorgt voor het broodnodige zetje in de rug dat deze inspirerende ondernemers nodig hebben."

Economie zonder afval

De tijd van spullen maken, gebruiken en vervolgens achteloos weggooien of verbranden is voorbij. Nederland werkt hard om in 2050 een economie zonder afval te zijn en continu hergebruik van grondstoffen biedt grote kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Zeker is dat meer prefabricage een bijdrage kan leveren aan het terugdringen van afval op de bouwplaats.

Bron: rvo.nl

Ga terug