Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Binnen één dag een prefab systeemvloer op z’n plek

De lichtgewicht geïsoleerde systeemvloer is arbeidsvriendelijk en snel te monteren.

Arbeidsvriendelijk en razendsnel werken met lichte materialen. Binnen een dag kan de bouwer met de systeemvloer Combiflor van Duofor de slechte houten vloer in woningen vervangen. Dit bleek onder meer bij de renovatie van 69 woningen uit jaren ’60 van Woningcorporatie Groen.

In Montfoort verving Weijman Vastgoedonderhoud de gedateerde, ongeïsoleerde vloeren door dit type industriële systeemvloer, waarbij de woningen van energielabel D naar energielabel B werden getild. De aannemer koos voor de dit type vloer op basis van de makkelijke, arbeidsvriendelijke uitvoering, gekoppeld aan een hoogwaardig eindresultaat qua sterkte en isolatiewaarde.

De sterkte en stijfheid van Combifor (van Duofor) komt uit de speciaal ontwikkelde stalen liggers, die via een beugelsysteem eenvoudig op z’n plek te hangen zijn. Belangrijk daarbij is de vrije keuze hart-op-hartmaat. De stalen liggers kunnen naar draagkrachtwens worden bevestigd, ongeacht ongelijk verdeelde nissen. De liggers zijn bovendien direct tot de juiste maat uitschuifbaar; de liggerlengte is traploos verstelbaar. Via de sleufgaten in de profielen kan het leidingwerk eenvoudig onder de vloer worden aangebracht. Op de liggers komt een zwaluwstaartprofiel, hetzij afgewerkt met plaatmateriaal, hetzij met een mortel en vloerverwarmingssysteem.

Onder de stalen liggers worden speciale Thermostrips aangebracht. Deze dienen naast het dragen van de isolatieplaten tevens als koudebrugisolator. Niet alleen is sprake van een hoge isolatiewaarde van dit pakket, de lambdawaarde van de Thermostrip ligt daarbij iets hoger dan die van bijvoorbeeld polystyreen, waardoor de kritische temperatuurlijnen onder de stalen liggers worden ‘doorgestuurd’. Hierdoor kan geen condensaat op de onderzijde van de stalen liggers optreden. Op lange termijn heeft dit een gunstige invloed op de zinklaag en daarmee de levensduur van de totale vloer. 

Ga terug