Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Attema: prefab installeren voor efficiency en gemak

Exposant


Attema is een ambitieuze ontwikkelaar en producent van innovatieve oplossingen, onder te verdelen naar de marktsegmenten installatie, connectivity en bouw.

De installatiebranche heeft de weg naar prefabricage duidelijk gevonden. Hoe lang zijn jullie hier al mee bezig en wat heeft jullie destijds doen besluiten om hierop te gaan inzetten?

Al ruim vijftien jaar, sinds 2008, biedt Attema prefab oplossingen om snel en efficiënt installeren mogelijk te maken. Wij merkten dat installateurs steeds vaker geconfronteerd werden met strengere regels en hogere kwaliteitseisen om na te leven. Tegelijkertijd moet men meer werk verrichten in minder tijd, terwijl vakbekwame mensen schaars zijn. Kostenbeheersing is daarbij ook belangrijk, daarom is efficiency een vereiste. Met stekerbaar installeren biedt Attema een passende oplossing voor al deze uitdagingen.

Welke toepassingen leveren jullie gericht op prefabricage? En welke waarde voegen jullie toe aan (of met) jullie product binnen het prefab denken?

Met Installeren 2.0 kan de gebruiker 100% prefab installeren, in zowel nieuwbouw als bij transformaties naar woningen, appartementen en hotels. Het uiterst complete assortiment biedt stekerbare oplossingen, van groepenkast tot schakelmateriaal. Alle producten worden als maatwerk samengesteld, getest en indien gewenst per verdieping of eenheid afgeleverd op de afgesproken locatie en tijd. Plug & Play, en klaar! Met Installeren 2.0 werkt de medewerker op de bouwplaats drie keer sneller dan bij traditioneel installeren. Bovendien worden faalkosten met maar liefst 90% verminderd.

Welke rol spelen samenwerkingen bij de totstandkoming van jullie product?

Door goed naar klanten te luisteren, weet Attema als geen ander wat er binnen de markt speelt. Dat resulteert steeds weer in verrassende producten met een duidelijke toegevoegde waarde. Voor het concept stekerbaar installeren hebben we dan ook veel vooronderzoek gedaan naar de wensen van de markt.

Wat is jullie volgende stap binnen de prefabricage?

Met installeren 2.0 realiseert men uitstekende resultaten in een kortere werktijd. Gecombineerd met onze maatwerk groepenkast de Click-mate NXT heeft de installateur alles in huis om  de energietransitie mogelijk te maken. Toekomstproof, geschikt voor uitgebreide 3-fasen installaties en eenvoudig samen te stellen en te installeren. Dat betekent: sneller werken en lagere kosten.

Als uitbreiding op ons Click-mate NXT assortiment lanceert Attema de stekerbare wandcontactdoos. Met deze plug & play-oplossing plaats je een hoogwaardige wandcontactdoos in een handomdraai in de meterkast.

Jullie zijn exposant bij PREFAB 2024, wat kan de bezoeker van jullie verwachten?

Tijdens Prefab 2024 vertellen we graag meer over onze oplossingen en heeft de bezoeker ook de mogelijkheid om onze producten zelf te zien en uit te proberen. Tijdens de beurs presenteren wij toepassingen voor zowel woningbouw, utiliteitsbouw als betonbouw. Dat is installeren volgens Attema.

Bezoek Attema op PREFAB: 1.B059

Ga terug