Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposanten en hun visie op de markt


Van 11-13 oktober vindt in de Brabanthallen de beurs PREFAB plaats. Bezoekers kunnen rekenen op de aanwezigheid van talloze relevante bedrijven en initiatieven. Een aantal van hen heeft zich reeds laten horen in onze nieuwsbrieven. Lees de artikelen eenvoudig terug via onderstaande links.

  • Waarom Bouwcenter Nelemans Cascoplus (zie foto) in het leven heeft geroepen? Het concept staat voor complete ruwbouw dat geheel op maat wordt geprefabriceerd en is ontwikkeld om aannemers te ontlasten en snel en efficiënt te bouwen. De oplossing bestaat uit prefab funderingen, wanden, vloeren en daken.
  • Het is vrijwel dagelijks in het nieuws: door gebrek aan vakmensen, ingewikkelde vergunningsprocedures, stijgende materiaalprijzen en het toenemende aantal woningzoekers wordt de discrepantie in de woningmarkt groter en groter. En hoewel VBI niet de illusie heeft bovenstaande in één keer op te lossen, levert de producent van prefab vloersystemen met haar VBI Integraalvloer wel een imposante bijdrage aan de actuele bouwopgave.
  • In het Atelier de l’Avenir worden grofweg twee soorten oplossingen voor de bouwmarkt geproduceerd. Het meest bekend zijn de houtskeletbouwelementen die al veertien jaar worden toegepast in menig bouwproject. Minder bekend is Cimede, een duurzaam, ecologisch, evolutief en circulair bouwsysteem dat als compleet pakket wordt geleverd.
  • In de fabriek van Laminated Timber Solutions wordt elk bouwonderdeel voor project Weener XL tot in detail uitgewerkt. Eerst in de engineeringsfase en later in de productiefase. Dat betekent dat gaten worden voorgeboord, koppelingen en verbindingen op maat worden gemaakt en de materialen op locatie alleen nog maar in elkaar geschroefd hoeven te worden.

Ga terug