Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

De best gelezen artikelen van de eerste helft van 2022


Het best gelezen artikel van de eerste helft van 2022 was het item over Lofthome. In Nederland staan er al bijna honderd: opvallende karakteristieke woningen van staal,  glas en hout. Met zadeldak, plat dak of als bungalow. Vanuit de vraag waarom geen woning met stalen spanten en gevels en daken van hoog geïsoleerde sandwichpanelen werd zo’n tien jaar geleden Lofthome ontwikkeld. Een industriële, onderhoudsvriendelijke, snel te realiseren en energiezuinige woning die bewoners een optimale beleving van ruimte geeft. Het idee stond lijnrecht tegenover de traditionele en veelal langdurige bouw met beton en steen.

 Lees hier het artikel over Lofthome terug. Met stip op twee staat het item over de houten woningen in het Hof van Duurzaamheidn Amersfoort-Noord. Treetrek bouwde de zeven urban villa’s in 2021 volledig volgens de CLT-methode. Uniek aan dit project: Crosslaminated Timber -kruislaags hout- is een zeer schone bouwstijl die bijdraagt aan circulariteit, maar weinig transportbewegingen nodig heeft en de CO2-uitstoot van het bouwproces flink reduceert.

In januari van dit jaar vertelde Daniel Aw van Bureau Fraai enthousiast over zijn The Modular, een gebouw samengesteld uit één soort bouwsteen dat uit een begonnen binnen- en buitenblad en tussenliggende isolatie bestaat. Op nummer vier staat het artikel over de presentatie van de Nationale Woon- en Bouwagenda en het programma Woningbouw door woonminister Hugo de Jonge. Met deze plannen beoogt het ministerie meer tempo en daarmee een betere beschikbaarheid, betaalbaarheid en kwaliteit van het Nederlandse woningaanbod.

Ga terug