Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Workshop INDU-ZERO: Seriematig maatwerk voor NOM-renovaties door industrialisatie

 • Datum:
  donderdag 10 oktober 2019
 • Tijd:
  15:00 - 16:00
 • Locatie:
  Thema Theater Prefab
 • Volgens het klimaatakkoord van Parijs moeten er tot 2050 miljoenen huizen in Europa worden verduurzaamd. Met de huidige technieken gaat dat proces te langzaam en is het te duur. INDU-ZERO is een Interreg (NSR) project dat er naar streeft om het verduurzamen van huizen te industrialiseren en daarmee de kosten omlaag te brengen. Tijdens deze werksessie krijg je te weten hoe we omgaan met de verschillende wensen in de andere landen, wat de woningbouwcorporaties van ons verwachten en hoe we anders moeten gaan bouwen en produceren. De deelnemers denken tijdens de sessie mee over de uitdagingen die we in dit project tegen komen.

  - Hoe moeten we anders gaan bouwen en produceren om tot 50% kosten reductie te komen?
  - Hoe betrekken we de opdrachtgevers?
  - Hoe bedienen we met één opzet meerdere landen?
 • Sprekers/Partners:

  Ulla Britt
  Ulla Britt
  Rutger Vrielink
  Rutger Vrielink
  Tom Evers
  Tom Evers

  Ulla-Britt Krämer is projectleider binnen het programma van New Energy Overijssel (NEO) van de provincie Overijssel, waar ze sinds 2009 werkt. Ze heeft een MSc in werktuigbouwkunde van de universiteit van Bremen in Duitsland. Ze heeft internationale werkervaring in zowel de particuliere als de overheidssector en leidt momenteel het Europese INTERREG NSR-project INDU-ZERO. Het project brengt vijftien organisaties uit zes Europese landen samen die samenwerken om een fabriek te ontwerpen die NOM-renovatiepakketten op industriële schaal kan produceren, met een totaal projectbudget van bijna EURO 4,4 miljoen.

  Tom Evers is directeur van het industrieel design bureau D'Andrea & Evers Design. Hij is Cum Laude afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven op het gebied van Man & Transport. Hij heeft sinds 1992 ervaring als senior designer, projectleider, manager, merk ontwikkeling, strategische advisering en is een Circo trainer wat staat voor circulair en commercieel.

  Rutger Vrielink is manager Strategie & Innovatie bij woningcorporatie Domijn en een van de mede initiators van het project INDU-ZERO. Rutger heeft een bedrijfskundige achtergrond en was de afgelopen 5 jaar directeur van Pioneering, een innovatieplatform in Oost Nederland voor de bouw en infra. In die hoedanigheid heeft hij in veel programma's en projecten gewerkt op het snijvlak van Innovatie, verduurzaming en industrialisatie.