Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Rijksdienst voor Ondernemend NL: Aanpak laadinfra voor elektrisch vervoer in logistieke sector

 • Door:
  Mike Levy, RVO
 • Datum:
  dinsdag 11 oktober 2022
 • Tijd:
  12:00 - 12:30
 • Locatie:
  Praktijktheater Energiebesparing

 • Aanpak laadinfra voor elektrisch vervoer in logistieke sector

  Inleiding: Laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer in de logistieke sector: aanpak en uitdagingen

  De logistieke sector schakelt nu steeds meer over op elektrisch vervoer. De Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) richt zich op deze sector en de behoeftes en noodzakelijke aanpassingen voor het realiseren van een minimale verminderde uitstoot van 7,3 megaton CO2 in 2030.

  Cruciaal is dat er een betrouwbare laadinfrastructuur is die aansluit op de specifieke behoefte van logistiek. Nu er begonnen wordt om batterij-elektrische bestelbussen en vrachtwagens in te zetten, kunnen die gebruikmaken van laadvoorzieningen die vanuit eerste pilots en voor personenvervoer beschikbaar zijn. Maar voor de benodigde groei is ook nieuwe en zwaardere laadinfrastructuur nodig en zijn er uitdaging op het gebied van netcongestie. Tijdens deze sessie gaan wij in op de activiteiten van de NAL om deze laadinfrastructuur te realiseren.

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  Ondernemend Nederland kan bij ons terecht met vragen op het gebied van onder andere duurzaam ondernemen. Wij bieden voorlichting en advies, financiering, de juiste contacten of gewoon een goed gesprek. We stellen regelingen op, voeren ze uit en zorgen dat wetten en regels worden nageleefd.

  RVO is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Op de vakbeursvloer vindt u ons in hal 6 in stand A035.

  Spreker: Mike Levy, Adviseur Duurzame Mobiliteit bij RVO & Suzanne Brands-Krol, Adviseur Duurzame Mobiliteit bij RVO

 • Sprekers/Partners