Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Optimaal isolatiesysteem in de industriële omgeving

 • Door:
  Gino de Landtsheer, Borealis/CINI o.l.v. Hans Keuken, Process Design Center
 • Datum:
  woensdag 12 oktober 2022
 • Tijd:
  10:30 - 12:00
 • Locatie:
  Podium Industrie
 • Inleiding: 
  In industriële processen gaat veel meer energie verloren dan in gebouwen. Dat komt omdat bedrijven vaak kiezen voor een relatief laag isolatieniveau. Bijvoorbeeld omdat ze de isolatiespecificatie baseren op veiligheidseisen in plaats van energiebesparing. In bestaande isolatiesystemen treedt onnodig energieverlies ook op door slechte isolatie of niet-geïsoleerde onderdelen. Met een keuze voor de meest optimale isolatiedikte/-prestatie en regelmatig onderhoud zijn de energieverliezen sterk te beperken. Grote verbruikers krijgen een wettelijke onderzoeksplicht voor energiebesparende maatregelen. Doelmatig beheer en onderhoud, ook voor isolatie, is verplicht. 

  Doelgroep: 
  Energieadviseurs, overheid en bevoegd gezag inspectiediensten, asset owners, eindgebruikers, isolatiebedrijven en toeleveranciers

  Moderator: Hans Keuken, Founder & CEO @ Process Design Center | Creating better industry

  Over:
  Gino de Landtsheer geeft diverse praktijkvoorbeelden uit de industrie en gaat in op inspectieprotocollen voor de industrie.

  Naar aanleiding van het in voege treden van de nieuwe Energiebesparingsplicht, één van de regelgevende resultaten waarmee men de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs wil bereiken, gaat men meer bewuster moeten nadenken over efficiëntere en kwalitatieve isolatiesystemen.

  Maar ook een betere kwaliteitsborging bij de installatie en het onderhoud van de isolatie zal voor veel bedrijven een wijziging betekenen in het beheer van hun isolatie systemen.

  Deze presentatie, is gebaseerd op de jarenlange expertise van CINI, en de door dhr. De Landtsheer (voorzitter CINI) opgebouwde praktische ervaringen, Doorheen de verschillende fazen voor industriële nieuwbouwprojecten, maar ook voor renovatie van bestaande industriële isolatie systemen, dient men continu aandachtig te zijn voor de kwaliteit van het design en de uitvoering . 

  Waar in het verleden voornamelijk de focus lag ter voorkoming van Corrosie Onder Isolatie, dient men nu daarbij ook rekening te houden met de totale impact op de omgeving. Hierbij staan energie-efficiënte oplossingen in het brandpunt, zodat CO2 uitstoot maximaal kan beperkt worden, en dit op langere termijn.

  Maar hoe pakt men dit aan, en bovendien hoe houdt men de kosten binnen de perken en kan men tot een optimale TCO komen voor de isolatie systemen voor de toekomst?   

 • Sprekers/Partners

  Gino de Landtsheer

  Senior Group Expert Piping & Valves
  Borealis / CINI
  Gino de Landtsheer
  • Senior group Expert Piping & Valves - 
  • Mechanical Team Leader Asset Technology - Borealis 
  • Voorzitter CINI (Committee Industrial insulation).  

  Hans Keuken

  Founder & Ceo
  Process Design Center | Creating better industry
  Hans Keuken