Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Openingsdebat off-site bouwen en renoveren

 • Datum:
  dinsdag 8 oktober 2019
 • Tijd:
  10:30 - 11:30
 • Locatie:
  Prefab Theater
 • De opgaves in de bouw zijn enorm. Toch kunnen we stellen dat de nieuwbouwopgave en de verduurzamingsopgave zorgen voor innovatie in de bouw. Want enkel op de traditionele manier van bouwen en renoveren zal zorgen voor te weinig snelheid. Innovatie is noodzakelijker dan ooit! En de bouw beweegt, industrialisatie en off-site bouwen nemen hand over hand toe en nemen een steeds belangrijkere positie in binnen de bouw. In dit debat gaat Marjet Rutten in gesprek met Margriet Drijver en Pieter Litjens over de opgaven, de initiatieven en de onderliggende thema's. Hierbij al Pieter ingaan op de taskforce Bouwagenda gericht op de nieuwbouw en zal Margriet toelichten wat het programma renovatieversneller inhoud en hoe het bij zal dragen aan de verduurzamingsopgave.

  * De rol van industrialisatie in de bouw en verduurzamingsopgave
  * Circulariteit en digitalisering cruciale onderliggende thema's
  * Wie pakt welke rol? En welke rol is daar voor u?
 • Sprekers/Partners:

  Marjet Rutten
  Marjet Rutten
  Margriet Drijver
  Margriet Drijver
  Pieter Litjens
  Pieter Litjens

  Marjet Rutten is vanaf 1998 werkzaam in de branche en wil bijdragen aan een dynamische, succesvolle bouwsector. Zij doet dit door als publicist en presentator organisaties bewust te maken van de ontwikkelingen om hen heen en hen concrete handvatten te geven hoe zij daarop in kunnen spelen. Innovatie (de energietransitie, digitalisering en industrialisatie) en marketing zijn thema's waar zij warm voor loopt. Regelmatig publiceert Marjet artikelen en boeken om de impact van de ontwikkelingen op een voor iedereen begrijpelijke manier over te dragen. Soms op eigen initiatief, maar ook in opdracht. Ze heeft inmiddels zes boeken op haar naam staan. De prikkelende titels staan symbool voor hoe zij de sector wil uitdagen.

  Pieter Litjens is sinds januari 2019 directeur/bestuurder van CROW, kennisplatform voor Mobiliteit en Infrastructuur. Litjens heeft een ruime ervaring in het openbaar bestuur. Zo was hij stadsdeelwethouder in de Amsterdamse Bijlmer, burgemeester van Aalsmeer, lid van de Tweede Kamer en in de periode 2014-2018 was hij wethouder van Amsterdam voor Verkeer en Vervoer. In die functie was hij onder andere verantwoordelijk voor de Noord-Zuidlijn. Pieter Litjens is lid van de Taskforce Bouwagenda en is daarin ondermeer betrokken bij de onderwerpen Nieuwbouw en Integraal Ontwerp.

  Margriet Drijver werkt sinds 15 jaar in de corporatiesector als bestuurder en toezichthouder. Ook is zij enige tijd directeur bij BAM Woningbouw geweest. Een van haar aandachtsgebieden is de samenwerking in de bouwketen en in het bijzonder de opdrachtgeversrol van de corporatie daarbinnen. Ze was geruime tijd lid van de RegieRaadBouw, van het Aedesbestuur en van het bestuur van VernieuwingBouw. Als initiatiefnemer was Margriet betrokken bij de publicatie van het boek De Kracht van een Goede Opdracht. Sinds begin dit jaar is zij op verzoek van de betrokken brancheorganisaties het bestuurlijk boegbeeld van de Renovatieversneller.