Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

MeterInsight | Netcongestie: Wat betekent het voor jou?

 • Door:
  Erwin de Moel, Oprichter (Product Owner) Meterinsight, Meterinsight
 • Datum:
  woensdag 11 oktober 2023
 • Tijd:
  16:10 - 16:40
 • Locatie:
  Praktijktheater Smart Energy

 • Netcongestie, de overbelasting van het elektriciteitsnet, wordt een steeds groter probleem. De vraag naar energie blijft explosief stijgen. Door een sterke behoefte en noodzaak om te verduurzamen, gaan steeds meer bedrijven over van gas op stroom. Netbeheerders kunnen de netcapaciteit onvoldoende (snel) leveren. Ambities voor uitbreidingen en verduurzaming stranden, met als gevolg dat in veel delen van het land het stroomnet al geruime tijd vol zit en bedrijven jarenlang moeten wachten op een uitbreiding of verzwaring van hun aansluiting.

  Netbeheerders doen hun uiterste best om het stroomnet uit te breiden en te versterken, maar dit vraagt hoge investeringen en kost veel tijd. Wij zien de oplossing in slimme software.

  Tijdens deze presentatie gaan we dieper in op de uitdagingen van netcongestie, maar vooral de mogelijkheden die slimme software biedt om de steeds moeilijkere omstandigheden rondom netcongestie beter te managen en hoe jouw organisatie toch een groter energiecontract aankan, door gebruik te maken van slim energiemanagement. Een goed voorbeeld hiervan zijn Capaciteitsbeperkende Contracten (CBC s).

  Meer weten hierover? Kom naar onze presentatie of bezoek onze stand (6.C002). 

  Doelgroep: Deze presentatie is bedoeld voor energieadviseurs, vastgoedeigenaren en -beheerders en iedereen die geïnteresseerd is in verduurzaming.

 • Sprekers/Partners

  Spreker: Erwin de Moel, Oprichter (Product Owner) van MeterInsight 

  Erwin de Moel

  Oprichter (Product Owner) Meterinsight
  Meterinsight
  Erwin de Moel