Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Industrieel, opschaalbaar en circulair bouwen met kanaalplaten

 • Datum:
  woensdag 13 oktober 2021
 • Tijd:
  12:45 - 13:15
 • Locatie:
  Praktijktheater PREFAB

 • De bouwsector staat voor een gigantische uitdaging. Er is een enorm tekort aan (betaalbare) woningen én daarnaast is er ook een groot tekort aan vakmensen in de bouw. Tegelijkertijd moet de sector in rap tempo verduurzamen. Daarom is het belangrijk om sneller, slimmer, schoner en duurzamer te bouwen. VBI wil als producent van innovatieve prefab vloersystemen bijdragen aan de oplossing. Onze visie op industrialisatie staat hierbij centraal. Industrialisatie levert enorme voordelen op. Onze innovatieve prefab vloersystemen bieden industrieel maatwerk, waarbij we sneller, met minder vakmensen, materiaal en afval, precies datgene leveren wat de markt vraagt. Zo bouwen we samen met alle partijen uit de keten aan de duurzame toekomst. Hoe? Dat legt Peter u graag uit in het praktijktheater van de beurs Prefab.
 • Sprekers/Partners:

  Peter Musters, Betonhuis / Consolis VBI
  Peter Musters, Betonhuis / Consolis VBI

  Peter Musters is sinds 1998 werkzaam bij VBI en vanaf 2010 actief als adviseur bouwconcepten. Vanuit de businesscase van de opdrachtgever denkt Peter mee en biedt hij heldere oplossingen op het gebied van slimme draagconstructies of services waardoor beter, sneller en goedkoper gebouwd kan worden. Hij is contactpersoon voor opdrachtgevende partijen en diens adviseurs variërend van architecten, constructeurs, ontwikkelaars, installatie- en bouwfysisch adviseurs.

  Peter heeft ruime ervaring in het samen met partners ontwerpen en bouwen binnen werkvormen zoals LEAN en BIM, met een blik op de levensduurkosten en vervult graag een rol bij procesoptimalisatie en ketensamenwerking. Zijn specialisme zit in het brede spectrum van duurzaamheid, met name op het gebied van circulaire economie en CO2-reductie. Hij vertegenwoordigt VBI op vakbeurzen, seminars en overige netwerkbijeenkomsten en gaat graag in gesprek over thema’s als thermisch actieve gebouwen, duurzame scholen, gezonde en comfortabele gebouwen en adaptiviteit.