Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Hoe verduurzamen we 22 miljoen huizen in Noord-Europa?

 • Datum:
  dinsdag 8 oktober 2019
 • Tijd:
  13:45 - 14:30
 • Locatie:
  Prefab Theater
 • INDU-ZERO staat voor "Industrialisation of house renovations towards energy-neutral" en is een project gericht op de Noordzee Regio (Interreg NSR) geleidt door de provincie Overijssel. Volgens het klimaatakkoord van Parijs moeten er tot 2050 miljoenen huizen in Europa worden verduurzaamd. Met de huidige technieken gaat dat proces te langzaam en is het te duur. INDU-ZERO streeft er naar om het verduurzamen van huizen te industrialiseren en daarmee de kosten omlaag te brengen.

  Tijdens deze sessie kom je te weten waarom het nu nog niet lukt om op grote schaal huizen te verduurzamen en wat INDU-ZERO doet om dat te veranderen.

  - Waarom is het INDU-ZERO project gestart?
  - Wat is het INDU-ZERO project?
  - Welke producten gaat de INDU-ZERO fabriek leveren?
 • Sprekers/Partners:

  Ulla Britt
  Ulla Britt

  Ulla-Britt Krämer, Projectleider Nieuwe Energie, Provincie Overijssel

  Ulla-Britt Krämer is projectleider binnen het programma van New Energy Overijssel (NEO) van de provincie Overijssel, waar ze sinds 2009 werkt. Ze heeft een MSc in werktuigbouwkunde van de universiteit van Bremen in Duitsland. Ze heeft internationale werkervaring in zowel de particuliere als de overheidssector en leidt momenteel het Europese INTERREG NSR-project INDU-ZERO. Het project brengt vijftien organisaties uit zes Europese landen samen die samenwerken om een fabriek te ontwerpen die NOM-renovatiepakketten op industriële schaal kan produceren, met een totaal projectbudget van bijna EURO 4,4 miljoen.