Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

De rol van digitalisering bij prefab bouwen

 • Datum:
  dinsdag 8 oktober 2019
 • Tijd:
  12:00 - 13:30
 • Locatie:
  Prefab Theater
 • Tijdens het interactieve seminar zal uitleg gegeven worden waar de Nederlandse bouw staat ten opzichte van andere Europese landen als het gaat om prefab bouwen en BIM/ digitalisering. Dit doen we vanuit meerdere invalshoeken. Met name kijken we door de bril van architecten en aannemers, maar we kijken ook naar deze ontwikkelingen vanuit het perspectief van de installateurs. We kijken niet alleen naar de huidige stand van zaken, maar kijken ook naar het verleden en de toekomst en wat hiervoor nodig is. Tevens zullen we een aantal mooie praktijkvoorbeelden aan bod laten komen die de onderzoeksresultaten ondersteunen.

  * Wat is nodig om digitalisering succesvol te laten zijn (DigiDealGO)
  * Hoe kijken met name architecten en aannemers aan tegen digitalisering in de bouw en prefab?
  * Wat zijn de grote winstpunten die er te behalen zijn als beide goed worden geïmplementeerd? Wat zijn de obstakels die men moet overwinnen?
 • Sprekers/Partners:

  Henri Busker
  Henri Busker
  Jan Al
  Jan Al

  de heer drs. H. (Henri) Busker, concultant, USP Marketing Consultancy / BauInfoConsult GmbH

  Henri is werkzaam als consultant binnen het team Construction. Hij is bijna 15 jaar geleden begonnen als marktonderzoeker binnen USP en heeft in al die jaren diverse functies bekleed (onderzoeker, project manager en consultant). Al die tijd heeft hij voornamelijk projecten uitgevoerd voor partijen uit de ruwbouw- en gww sector (gevel, daken, vloeren, bestrating, etc.) De laatste jaren ziet USP een steeds grotere vraag ontstaan naar toekomstige trends binnen de bouwsector en de impact hiervan op de toeleverende industrie. Henri heeft dus al diverse nationale en internationale projecten mogen begeleiden en uitvoeren waarbij het of over prefab bouwen of over digitalisering ging.

  Jan Al, programmamanager digitalisering bij Techniek Nederland, vanuit die rol lid Digiteam en bestuurder bij de o.a. BIM Loket, STABU en Ketenstandaard. Mijn rol en overtuiging is vooral het werken aan vereenvoudiging van de samenwerking en het schaalbaar maken van vernieuwing in de bouwkolom. Heb vanuit verschillende directiefuncties bij technische bedrijven gezien wat de kansen zijn van werken met prefabricage.