Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Circulariteit en hergebruik, noodzakelijk!

 • Datum:
  woensdag 9 oktober 2019
 • Tijd:
  14:30 - 16:00
 • Locatie:
  Prefab Theater
 • Circulariteit en hergebruik van materialen is steeds meer noodzakelijk in de bouw. Het steeds minder beschikbaar zijn van grondstoffen, maar ook duurzaamheidsaspecten zijn belangrijke aanjagers hiervan. Tijdens dit seminar presenteren verschillende initiatieven zich op het gebied van hergebruik en circulariteit. Hierbij wordt stilgestaan bij de waarom vraag, de verschillende initiatieven en de mogelijkheden in de toekomst.

  * Circulariteit en hergebruik niet meer weg te denken uit de bouw! Aandeel neemt zelfs toe.
  * Materialenpaspoort noodzakelijk voor een efficiënt hergebruik
  * Initiatieven op circulariteit in de bouw te over
 • Sprekers/Partners:

  Rob Oomen
  Rob Oomen
  Peter Kuindersma
  Peter Kuindersma
  Erick Wuestman
  Erick Wuestman

  de heer R. (Rob) Oomen, partnershipmanager, Madaster

  Rob has been working on circular economy for over 4 years in various occupations. Together with other experts, Rob guided multiple organizations in their transition to circular strategies and business models. Industry wise, his major expertise is in the area of construction. Currently, Rob works as Partnership Manager for Madaster. Madaster is the platform that creates material passports for buildings. By giving materials an identity, one prevents them from becoming waste and incentivizes circularity.

  de heer P. (Peter) Kuindersma, Scientist Innovator / Integrator, TNO Building Physics & Systems

  Na 10 jaar als bouwfysisch en bouwtechnisch adviseur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs en 5 jaar als gevelspecialist bij Nieman-Kettlitz wilde ik meer met onderzoek en innovatie bezig zijn. De stap naar TNO was logisch en inmiddels werk ik er alweer 5 ½ jaar met veel plezier.

  Als scientist innovator / integrator ben ik werkzaam binnen het expertiseteam Buildings Physics & Systems. Bouwfysica, bouwtechniek en circulariteit zijn mijn specialismen. Ik verbind daarnaast andere expertises met bouwgerelateerde domeinkennis en maak deze kennis en innovaties toepasbaar in concrete projecten. Naast het doen van onderzoek draag ik graag kennis over, onder andere als Kerndocent Innovatie binnen de PHBO-opleiding Bouwprocesmanagement.

  Ik heb een grote passie voor duurzaamheid, circulair ontwerpen / bouwen, industrialisatie en bouwinnovaties. Samenwerking met marktpartijen en kennisdeling staat voor mij hoog in het vaandel. Enthousiasme over mijn vakgebied zal hierbij zeker niet ontbreken!

  de heer E.D. (Erick) Wuestman, Adviseur Circulaire Economie, Cirkelstad / KplusV

  Erick is mede oprichter van Cirkelstad en al vele jaren actief rond circulair bouwen. Naast advisering in circulaire economie staan ook de begeleiding van circulair inkopen en het belang van innovatie gericht opdrachtgeverschap hoog op zijn agenda. Cirkelstad is een coöperatie van bouw gerelateerde partijen. Waaronder bouwers, architecten, producenten, slopers, kennisinstellingen en opdrachtgevers als corporaties, gemeenten, provincies, waterschappen en Het Rijk, die kennis delen en samen versnelling brengen in de circulaire bouwpraktijk.