Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Bio-composiet uit 100% restafval. Wat kun je er allemaal mee?

 • Datum:
  dinsdag 12 oktober 2021
 • Tijd:
  14:15 - 14:45
 • Locatie:
  Praktijktheater PREFAB

 • Tijdens deze duo presentatie vertellen Ludo Schennink en Jos Beverborg van INNODEEN uit Lochem u alles over het nieuwe bio-based materiaal COMPODEEN en de toepassingen ervan. Het bijzondere van Compodeen is dat het volledig uit ‘afval’ bestaat. Het aandeel houtvezel (72%) is afkomstig van o.a. kapotte of oude pallets, verpakkingsmateriaal en ongelakt sloophout, ook wel A-hout genoemd. Het overige bestanddeel is PP, een van de meest milieuvriendelijke kunststoffen die er bestaan. Dit ‘post consumers waste’ kunststof komt letterlijk uit de bekende PMD afvalbak of -zak. Tijdens de beurs is op stand 5.B068 gevelbekleding te zien van COMPODEEN uit 100% restafval.
 • Sprekers/Partners:

  Ludo Schennink, INNODEEN
  Ludo Schennink, INNODEEN
  Jos Beverborg, INNODEEN
  Jos Beverborg, INNODEEN

  Ludo Schennink heeft HTS bouwkunde gedaan en is al meer dan 15 jaar werkzaam in de timmerindustrie en al meer dan 10 jaar in de kunststofindustrie. Daarmee heeft hij veel kennis van hout en kunststoffen opgedaan. Hout is een prachtig natuurlijk materiaal maar kent ook zijn zwakheden. Samen met bio-composiet lossen wij deze problemen op.

  Jos Beverborg heeft MTS bouwkunde gedaan en is al ruim 20 jaar actief in de composiet wereld. Jos is een echte allrounder als het aankomt op bio-composiet en de toepassingen ervan. Kortom: een man die door zijn jarenlange ervaring weet waar hij over praat!