Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Ontmoet INpakt


Voor het isoleren en gasloos maken van woningen zijn slechts drie dingen van belang: tijd, kosten en look & feel. Het INpakt gevelpaneel is een gevelsysteem met een traditionele bakstenen look dat heel snel aan te brengen is en aantrekkelijk is geprijsd. In nieuwbouw
maak je met INpakt gevelpanelen het buitenspouwblad. Bij na-isolatie van bestaande bouw is het INpakt gevelpaneel de bakstenen toplaag voor de nieuw toe te voegen gevelisolatie.

Architect Olivier Langejan en Krijn Leendertse van AllShield Coatings, zijn het gezamenlijk brein achter het baanbrekende gevelsysteem. “Vergeet baksteen, denk aan INpakt,” begint Olivier Langejan zijn verhaal. “De INpakt gevelplaat is het sluitstuk van de industriële bouw. Een klassiek bakstenen gevel opbouwen in de fabriek en vervolgens transporteren gaat niet, omdat het te zwaar is en bovendien teveel ruimte kost. Het metselwerk op de bouwplaats laten verrichten, is, gezien de tekorten aan vakmensen  in veel gevallen ook geen optie meer. Steenstrips zijn een mooi alternatief, maar het aanbrengen kost veel arbeid. Bovendien wordt voor het aanbrengen van steenstrips lijm gebruikt, waarvan niet te garanderen is dat het decennialang goed blijft en brandbestendig is.”

Traditionele look zonder de nadelen

“90% van de Nederlandse gevels is opgebouwd uit baksteen,” vult Krijn Leendertse aan. “Prachtig om te zien, maar zeer arbeidsintensief in productie en assemblage. En datzelfde geldt voor steenstrips. Onze gevelplaat daarentegen zet je eenvoudig met zes schroeven vast. Als je een lijntje kunt uitzetten en een schroefmachine kunt hanteren, kun je onze platen assembleren. Onze plaat heeft daarnaast een aantal andere opvallende voordelen ten opzichte van eerder genoemde alternatieven: het materiaal is licht en hiermee gemakkelijk te verplaatsen en er is geen gas nodig voor de vervaardiging. Dat laatste was al belangrijk -het is natuurlijk een beetje vreemd dat we  gas verbruiken om gasvrije woningen te realiseren- en is gezien de huidige energieprijzen nu extra relevant. Waar je voor corona 0,35 cent per kubieke meter betaalde, staat de gasprijs nu op € 3,45. Het is niet voor niets dat in België de eerste baksteenfabrieken hun deuren hebben moeten sluiten.”

Gieten in plaats van bakken

Het INpakt gevelsysteem wordt gegoten in plaats van gebakken. Dat levert niet alleen milieu- en kostenvoordelen op, het zorgt er tevens voor dat elke denkbare baksteenvorm kan worden gerealiseerd. Ook goed om te weten: het INpakt gevelsysteem is even brandveilig als de traditionele oplossing. Gecombineerd met Kingspan EPS gevelisolatie haalt een INpakt gevelsysteem de hoogste brandclassificatie Bd1S0 voor het gehele gevelsysteem.

Ontmoet het team van INpakt van 11 tot en met 13 oktober 2022 op stand 01.E050 op Vakbeurs PREFAB. Wilt u meer weten hoe je INpakt op een SIP paneel bevestigt? Ga dan naar stand van SIP Europe. Bij de stand van Kingspan kunnen ze meer vertellen over de isolatie achter INpakt gevelpanelen.

Ga terug