Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

“Mooier, leuker en sneller voor iedereen”


Prettiger en sneller werken met een beter resultaat; dat ervaart woningcorporatie de Sleutels bij de toepassing van prefab bouwdelen bij de grootschalige renovatie van de Centrale Blokken.

De Centrale Blokken in Leiden, onderdeel van ‘de Oude Kooi’, zijn gemeentelijk monument. Daarom staat het behoud van het historische gevelbeeld voorop en wordt bij de renovatie extra aandacht besteed aan het beeld op basis van het beeldkwaliteitsplan. Feitelijk blijven alleen de voorgevels van de woningen staan en bouwt Hillen & Roosen daarachter nieuwe woningen van hoge kwaliteit en tegen betaalbare huurprijzen.

Noviton Prefab vervaardigt in opdracht van genoemde aannemer voor de 98 woningen van dit project de prefab houtskeletbouwelementen. Het gaat in totaal om ruim 9.000 m2 houtskeletbouw, onderverdeeld ruim 3.000 m2 aan wanden, 6.000 m2 aan daken, 39 dakkapellen en 51 schoorstenen.

Woordvoerder Sandra van Straaten van de Sleutels licht toe dat de woningcorporatie niet alleen met ketenpartners werkt om processen te optimaliseren, maar dat ook in een vroegtijdig stadium over de uitvoering wordt gesproken. “Onze opzet als opdrachtgever is om het bouwproces voor iedereen mooier, leuker en sneller te maken. Dat kan via prefabricage. Prefab werkt prettiger, sneller, je behaalt een beter resultaat. Het is in de regel ook goedkoper, mede omdat er minder faalkosten zijn. Onze doelstelling is het stimuleren van innovatieve en modulaire bouwwijzen, waarbij de aannemers hun invulling kunnen geven.” Zo heeft Hillen & Roosen bij dit project nadrukkelijk de klapkappen voorgesteld.

Ga terug