Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

De voordelen van een prefab meterkast


Bij Direct Aansluiten slaan ze de spijker op de prefab-kop. Het bedrijf uit Hardenberg introduceerde in april dit jaar de prefab meterkast. Deze meterkast zorgt ervoor dat er geen bouwaansluiting meer nodig is, faciliteert al tijdens de bouw teruglevering van energie en zorgt voor een vermindering van energiebelasting tot wel € 742,00 per jaar! We gingen in gesprek met Bas Marcelissen, adviseur bij Direct Aansluiten.

‘Het is eigenlijk begonnen bij de stageopdracht van onze directeur Marc Feijen. Hij kreeg in 2018 de opgave om de werkzaamheden rondom nutsaanbieders te coördineren. Vier-en-een-half jaar later zijn we een bekende specialist in bouwaansluitingen en nutsaanvragen in het algemeen. We zorgen voor snelle aanvragen, afmeldingen en inhuizingen en besparen hiermee ook op de energiekosten tijdens de bouw. Het idee voor de prefab meterkast is al een paar jaar oud. Vorig jaar april zijn we gestart met onze eerste eigen ontwerpen en precies een jaar later zijn we door het KIWA gecertificeerd en goedgekeurd. De meterkast is opgebouwd uit verschillende onderdelen, waarmee deze wind- en waterdicht en geïsoleerd is en bovendien gemakkelijk op te zetten.’

Altijd op tijdaang esloten

Het concept loopt volgens Bas als een tierelier. Bestaande opdrachtgevers gaven Direct Aansluiten het vertrouwen en ondervonden de voordelen van de prefab meterkast aan den lijve. ‘We leveren inmiddels serieus grote aantallen, denk aan werken van dertig tot honderd woningen. Ook partijen als Ziggo zien samenwerkingen zitten. Recent hebben we de meterkasten zelfs compleet met modems mogen leveren bij een pilot.’ De prefab meterkast zorgt ervoor dat de aannemer kan rekenen op tijdige aansluiting. Zo weet de aannemer zeker dat hij tijdig kan opleveren en niet hoeft te wachten tot de woning steigervrij is of de kozijnen gemonteerd zijn.

De prefab meterkast van Direct Aansluiten:

 • 100% Waterdicht
  De kast staat er al voor de woning wind- en waterdicht is. De kast is uitvoerig getest op verschillende weersomstandigheden.
 • KIWA gecertificeerd
  Door alle netwerkbeheerders in Nederland erkend. De kast voldoet aan de BRL K22007 zoals door het KIWA getoetst.
 • Inclusief KOMO vloerplaat
  Geen aparte meterkastvloerplaat nodig, er zit een vloerplaat in de bodem verwerkt van de kast.
 • Geïsoleerd
  De kast is volledig geïsoleerd. Waardoor deze ook in de wintermaanden geschikt is.
 • Wateraansluiting
  In de kast zitten twee wateraansluitingen voor gebruik tijdens bouwperiode.
 • Verdeelkast
  Verdeelkast inclusief aarding is aanwezig in de kast voor gebruik bouwperiode. Aan het eind van de bouw vervangt uw installateur deze verdeelkast voor zijn eigen groepenkast.

Wilt u meer informatie over Direct Aansluiten en de prefab meterkast? Ontmoet Bas en zijn collega’s van 11 tot en met 13 oktober 2022 op stand 1.G067 op Vakbeurs PREFAB.

Ga terug