Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Binnen een jaar een nieuwe buurt


Locatie de Klamp in Heerhugowaard is een zogeheten urgentielocatie om versneld sociale woningbouw te realiseren.
Woningcorporatie Woonwaard werkt samen met de gemeente Dijk en Waard en Stichting Langedijk aan de snelle realisatie van 59 appartementen (Woonwaard) en twintig eengezinswoningen (Woonstichting Langedijk). Het is de innovatieve samenwerking tussen de verschillende partijen die de relatief korte periode waarin het duurzame wooncomplex wordt gerealiseerd mogelijk maakt. De modulaire bouwmethode doet uiteraard ook een flinke duit in het zakje.

De 59 woningen van Woonwaard worden modulair en volgens het houtbouwconcept van Finch Buildings gebouwd. Alle woningen zijn duurzaam en goed geïsoleerd. Er komen zonnepanelen op het dak, de woningen zijn gasloos en worden voorzien van een duurzame verwarmingsinstallatie. Daarnaast zijn de woningmodules voor ongeveer 50% opgebouwd uit hernieuwbare grondstoffen.

Betaalbaar en duurzaam wonen

De woningen zijn voor de sociale verhuur. De woningen zijn bestemd voor verschillende doelgroepen zoals: jongeren (23 t/m 27 jaar,) starters, spoedzoekers en statushouders. Welke verdeling dit precies wordt, is nog niet bekend.

Soort woningen:

  • 34 tweekamerappartementen van ± 40 m2
  • 13 driekamerappartementen van ± 74 m2
  • 12 vierkamerappartementen van ± 74 m2

Planning

Het bouwrijp maken van het terrein is in oktober 2022 begonnen. Buurtbewoners zijn van het plan op de hoogte gebracht tijdens een informatiebijeenkomst op 31 augustus 2022.
In januari 2023 is de bouw van de woningen gestart en naar verwachting zal het wooncomplex medio zomer 2023 klaar zijn voor bewoning.

Ga terug