Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Gaat PREFAB door?

Gaat PREFAB door?

We begrijpen dat deze vraagt bij u speelt. Het antwoord is: ja, daar gaan wij van uit.

Het huidige verbod op evenementen geldt tot 1 september en alleen voor vergunningsplichtige evenementen als festivals en voetbalwedstrijden. Vakbeurzen zijn dat niet. Met inachtneming van een goed protocol kunnen die veilig en verantwoord plaatsvinden. Gelukkig maar, want het zijn belangrijke aanjagers van de economie.

De signalen stemmen gunstig. Zo zijn in Duitsland vakbeurzen in principe weer toegestaan. Ook in Nederland spreekt de overheid zich naar verwachting spoedig uit. As we speak ligt het Protocol voor zakelijke bijeenkomsten - een initiatief van diverse brancheorganisaties - ter beoordeling van het Ministerie van Economische Zaken.

Daaraan zal ook PREFAB voldoen.

Uitgangspunt zijn de geldende adviezen en maatregelen die door het RIVM zijn vastgesteld. Het protocol bevat richtlijnen voor organisatoren, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers van zakelijke bijeenkomsten en is geformuleerd door Eventplatform, waarin vrijwel alle vooraanstaande organisatoren van zakelijke bijeenkomsten zijn verenigd.

Het bevat de bekende richtlijnen - waaronder afstand houden, geen handen schudden, wel handen wassen en thuisblijven bij klachten - en maatregelen specifiek voor zakelijke bijeenkomsten, waaronder:

  • Bezoekerstoegang per reservering en tijdvak
  • Een beperking in het aantal bezoekers per tijdslot
  • Aangepaste loop- en rijroutes
  • Uitgebreide informatievoorziening

Uiteraard werken wij daarin nauw samen met de Brabanthallen in Den Bosch, alwaar PREFAB en haar zusterbeurzen begin oktober plaats zullen vinden. Met hen werken we een plan uit dat op logische en heldere wijze invulling geeft aan bovengenoemde maatregelen en richtlijnen. Hier zijn we een heel eind mee - meer informatie volgt.

Een goede beurs!

Voorop staat uiteraard, dat wij een goede beurs willen neerzetten voor zowel bezoekers als exposanten. Verlies in kwantiteit compenseren we zo veel mogelijk door winst in kwaliteit, met behulp van bijvoorbeeld een voorselectie bij registratie. Zo kan ‘gewoon’ geschieden waar het om draait: optimaal netwerken en zakendoen.

Contact

Heeft u vragen? U bereikt ons - organisator van PREFAB - op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur telefonisch op nummer 0294-745070 en per e-mail op beurs@54events.nl.

Team 54events