Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Conceptenplein

Nieuw op PREFAB: het Conceptenplein

Het bouwen van totaalwoningen – in de fabriek – en het in elkaar zetten ervan – op de bouwplaats – nemen een vlucht. Volgens Marjet Rutte zelfs naar 14.000, nog dit jaar. Conceptueel bouwen biedt kansen binnen de woningbouwopgave, maar ook op vlakken als duurzaamheid, de energietransitie en de uitstoot van CO2.

Conceptueel bouwen is bijvoorbeeld dé manier om in Natura2000 gebieden te kunnen bouwen, maar ook voor de leisure markt, om kwalitatieve vakantieparken op te zetten.

Geïntegreerde totaaloplossingen
Conceptueel bouwen kenmerkt zich door geïntegreerde totaaloplossingen. Vakbeurs en kennisplatform PREFAB schenkt er sinds haar start in 2019 volop aandacht aan, door middel van inhoudelijke theatersessies en met deelname van koplopers die op de beursvloer hun innovaties tonen.

Conceptenplein
Dit jaar geeft PREFAB conceptueel bouwen zelfs een ‘eigen’ podium: een speciaal ontwikkeld Conceptenplein. Daarop tonen 8 bouwers hun innovatieve concepten en delen zij in het bijbehorende inhoudelijke theater, dat zich bevindt midden op het plein, kennis en ervaringen met bezoekers.

Het is dé plek voor aanbieders van innovatieve concepten voor grondgebonden woningen, recreatiewoningen, tijdelijke en/of verplaatsbare woningen en gestapelde woningbouw. Bouwers, investeerders, architecten, ontwikkelaars, vertegenwoordigers van leisure en andere geïnteresseerden doen er inspiratie op en bekijken er de nieuwste innovaties en concepten.